Brasserie Dieu Du Ciel – Route des épices

Denna öl från Kanadensiska Brasserie Dieu Du Ciel sprang jag på för drygt ett halvår sedan i Karlskrona. Peter ”lurade” på mig denna och jag trodde faktiskt han hittade på att den skulle vara god. Det är nämligen en rågöl kryddad med svart- och grönpeppar så när han sa att den skulle vara god tvekade jag något baserat på tidigare erfarenheter kring kryddad öl.

Men jag lärde mig snart att man inte skall betvivla en god ölkännare även om smaken oftast är delad. I det här fallet hade han rätt. Hur var den då?

Ölet är djupt bärnstensfärgad med ett smutsvitt skum.

Doften är maltig och har viss sötma. Lite karamell med en hint av viss pepprighet.

_DSC0304

I smaken påminner det mycket om en engelsk brown ale i början men snart kommer en ren kryddighet från pepparn. Man känner pepparn väl utan att den på något sätt tar över. Jag har druckit en hel del öl kryddad med olika typer av starkare kryddor men den här känns väldigt balanserad. Dricker man den något fort så blir det dock lätt en viss hetta på tungan.

Men sammantaget tycker jag det här är en riktigt bra öl som är väl värd att privatimportera.

Läs mer på Wicked Wines sida! 

Submit a comment

E-postadressen publiceras inte.